Anđelka Prpić parkira kod nas!

Glumica Anđelka Prpić izabrala je AeroPark kao bezbedno utočište za svog ljubimca. Brojne obaveze u inostranstvu su je uputile na najlogičnije rešenje, parkiranje automobila na AeroPark parkingu kod beogradskog aerodroma Nikola Tesla.

0
+
Parking mesta
0
+
Zadovoljnih klijenata
0
min
Do aerodroma
0
/7
Rezervacije

Mere su popustile, a to se oseti u mnogim državama Evrope. Turizam polako staje na noge, a države koje zavise od ove grane privrede su popustile sa uslovima za ulazak i boravak.
Donosimo vam listu evropskih zemalja i šta je sve potrebno kako bismo ih posetili. ( 21.6.2021 )

1) Španija
Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Španiju ukoliko poseduju potvrdu o kompletnoj vakcinaciji (potrebno je da je prošlo najmanje 14 dana nakon što su primljene obe doze vakcine). Dozvoljen je ulazak deci mlađoj od 12 godina koja putuju u pratnji osoba sa navedenom potvrdom.
Priznaju se vakcine Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, koje je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA), kao i kineske Sinofarm i Sinovac-Coronavac, koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija (SZO).
Takođe, u Španiju mogu da uđu i lica sa stalnim boravkom, dugotrajnom vizom, studenti sa vizom (obavezno zdravstveno osiguranje) i diplomatsko osoblje u cilju vršenja dužnosti. Neophodan je negativni PCR ili antigen test, ne stariji od 48 sati pre dolaska, ili potvrda o kompletnoj vakcinaciji ili potvrda o preležanoj bolesti COVID 19.

2) Nemačka
Državljani Srbije mogu od 20.juna 2021.g. da putuju u Nemačku bez organičenja, osim ukoliko putuju avionom. To važi za putovanja u turističke svrhe, kao i posete članovima porodice.
Svi putnici koji avionom idu iz Srbije za Nemačku, koji su prethodnih deset dana pre ulaska u Nemačku boravili u Srbiji, a stariji su od šest godina, dužni su da aviokompaniji pre poletanja stave na uvid: negativan test na prisustvo virusa COVID 19, potvrdu o revakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti.

3) Crna Gora
Državljani Srbije, kao i stranci koji imaju stalni ili privremeni boravak u Srbiji ili su u periodu od najmanje 15 dana pre ulaska u Crnu Goru neprekidno boravili, mogu da ulaze u Crnu Goru bez posedovanja testa na koronavirus i bez dokaza o vakcinaciji.

4) Hrvatska
Državljani Srbije koji u Hrvatsku putuju iz turističkih razloga i imaju potvrdu o uplaćenom smeštaju (u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili u drugom obliku turističkog smeštaja), koji su vlasnici nekretnina u Hrvatskoj ili putuju u Hrvatsku zbog neodložnih ličnih/porodičnih razloga/poslovnih obaveza mogu da uđu u Hrvatsku ukoliko:
– prilože negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati);
– prilože potvrdu o dobijene dve doze vakcine koja se koristi u EU, ako je prošlo 14 dana od primanja druge doze ili prve doze u slučaju vakcinacije vakcinom koja se prima u jednoj dozi (Janssen/Johnson&Johnson)
– prilože potvrdu o preležanom COVID-19 i primljenoj jednoj dozi vakcine unutar šest (6) meseci od početka bolesti, s tim da vakcinacija mora biti sprovedena pre manje od 180 dana od dolaska na granični prelaz;
– prilože potvrdu o pozitivnom PCR testu ili brzom antigenskom testu kojim se potvrđuje da se osoba oporavila od virusa SARS-CoV-2, pri čemu je test urađen u prethodnih 180 dana, a stariji je od 11 dana od dana dolaska na granični prelaz, ili uz potvrdu lekara da je osoba preležala COVID-19;
– uz obavezu PCR ili brzog antigenskog testiranja odmah po dolasku u Hrvatsku (u vlastitom trošku), uz samoizolaciju do dobijanja negativnog rezultata. U slučaju da testiranje nije moguće obaviti određuje se mera samoizolacije u trajanju od 10 dana.
Pored navedenog, prilikom ulaska u Hrvatsku, svi putnici su u obavezi da prilože i verodostojnu dokumentaciju u svrhu dokazivanja razloga putovanja u Hrvatsku.

5) Francuska
Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Francusku pod uslovom da su revakcinisani (jednom od vakcina koje su odobrene od strane Evropske agencije za lekove, najmanje dve nedelje pre putovanja – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, odnosno četiri nedelje nakon vakcinacije vakcinom Johnson & Johnson), uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

6) Grčka
Državljani Srbije mogu da uđu u Grčku, avionom ili preko drumskih prelaza Evzoni (sa S. Makedonijom, otvoren od 7-23 časa) ili Promahonas, Ormenio i Nimfea (sa Bugarskom, prva dva otvoreni 24 časa, a Nimfea od 7-23 časa).
Svi putnici koji dolaze u Grčku, moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave – Passenger Location Form, preko sajta www.travel.gov.gr (najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku) i pri ulasku prezentovati dobijeni kod.
Za ulazak je potrebno posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata (oslobođena su deca do 6 godina starosti) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) izdatu od strane nadležnog organa (potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza) ili potvrdu o šreležanom Covid 19 u prethodnih 2 do 9 meseci pre putovanja. Putnici na graničnom prelazu mogu biti podvrgnuti testiranju brzim testom, a ukoliko je test pozitivan obavezna je kućna izolaciji 10 dana u objektu po izboru putnika ili onom koji bude određen od strane grčkih nadležnih organa (o trošku grčke države).

7) Bugarska
Državljani Srbije mogu da uđu u Bugarsku sa jednim od sledećih dokumenata: dokument o potpuno završenoj vakcinaciji protiv COVID-19; negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ili negativan brzi antigen test, ne stariji od 48 sati (računajući od datuma testiranja upisanog u dokument). Državljani Srbije koji su preležali COVID-19, osim sa gore navedenim dokumentima, mogu ući i sa dokumentom koji pokazuje pozitivan rezultat PCR testiranja ili brzog antigen testa u periodu od 15. do 180. dana (računajući od datuma testiranja upisanog u dokument).

8) Bosna i Hercegovina
Državljani Srbije mogu bez ograničenja sa teritorije Srbije da uđu u BiH ili da tranzitiraju. Ukoliko državljani Srbije ulaze u BiH iz drugih zemalja, neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

9) Albanija
Državljani Srbije mogu ući u Albaniju bez posebnih uslova. Nije potreban PCR test, niti se izriče mera karantina.